Spring naar content

Scheepvaartkwartier/Nieuwe Werk

Romantisch en nostalgisch

 

Misschien wel het meest romantische stukje van de stad. En niet voor niets een beschermd stadsgezicht. Statige herenhuizen aan klassieke lanen doen denken aan het rijke scheepvaartverleden van Rotterdam. En een van de mooiste plekjes is wel de Veerhaven met zijn historische zeilschepen. Picknicken, relaxen en festivals bezoeken doe je ’s zomers in Het Park, gelegen bij de Euromast en het Wereldmuseum, dat medio 2019 zijn deuren weer opent. En wie van al dat moois zin krijgt in een glas wijn en een lekker hapje, kan terecht bij een van de vele sfeervolle restaurants in de wijk. Het goede leven dus. En dat aan het water.

 

Onze favorieten

Scheepvaartkwartier/Nieuwe Werk kent vele bijzondere plekken. Lunch, high tea, wine of dine bijvoorbeeld op grote hoogte en met panoramisch uitzicht bij het restaurant in de Euromast. Of strijk neer bij Parqiet Parkcafé aan de voet van diezelfde uitkijktoren. Ook restaurant The Harbour Club midden in Het Park mag je niet missen, evenals de Franse cuisine van Louise Petit Restaurant aan de Veerhaven.

Hier vind je trouwens ook het memorabele grand café-restaurant Loos, dat al sinds 1988 gevestigd is in het monumentale Atlantic-huis.

Ontmoet het team

Neem contact op

  • Hidden