Spring naar content

Verkopen en terughuren

Veel mensen hebben een behoorlijk vermogen opgebouwd in de vorm van hun afbetaalde woning. Ze willen graag over dit geld beschikken, maar niet hun woning verkopen. Dan is de overwaarde verzilveren door de woning te verkopen en terug huren een oplossing. Het geld wat hiermee beschikbaar komt is vrij te besteden.  Zo kunt u dit vermogen bijvoorbeeld gebruiken voor:

– het maken van die mooie reis;

– uw kind(eren) op weg helpen met een schenking om een woning te kopen of te verbouwen;

het uitkopen van uw ex partner ingeval van scheiding.

U moet er wel rekening meehouden dat uw maandlasten omhoog gaan. U gaat tenslotte huur betalen. Het mooie is, dat de kosten voor het onderhoud van de woning nu voor rekening komen van de verhuurder.

 

Ervaringsverhaal
Anne en Daan gaan scheiden. Dit is niet alleen een zware periode voor hen, ook op de kinderen heeft dit een groot effect. Om de kinderen zoveel mogelijk te ontzien willen ze graag het ouderlijk huis aanhouden. Omdat dit financieel niet haalbaar is kiezen ze ervoor om de woning te verkopen om deze vervolgens terug te huren. Zo blijven de kinderen in hun vertrouwde buurt met hun vriendjes en vriendinnetjes, kunnen ze op hun eigen school blijven en zo de scheiding in hun vertrouwde omgeving verwerken.

 

Wat mag u van ons verwachten?
De benadering die we hanteren is er een vanuit een makelaarsperspectief. Deze is wezenlijk anders dan van aanbieders van dit soort producten. Wij praten namens de verkopers en gaan voor de maximale opbrengst. 

 

Hoe werkt het?
We zetten uw woning gewoon te koop zoals dat gebruikelijk is. Zo kan uw woning o.a. via funda en social media gevonden worden. Als we de juiste aspirant kopers gevonden hebben, dan plannen we bezichtigingen in. Uiteraard wordt u door ons tijdens het gehele traject op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

 

Is het iets voor u?
Een huis verkopen en terug huren is maatwerk. De hoogte van de koopsom en de hoogte van de huur is voor iedere huiseigenaar verschillend. Wat voor de een goed werkt is voor de ander niet verstandig. We komen graag met u in contact (telefonisch, via zoom of bij u thuis) om uw mogelijkheden te bespreken. En omdat we geen beleggersbelang hebben kunt u van ons een eerlijk en gedegen advies verwachten. 

Heeft u interesse of vragen? Neem dan contact met ons op.

 

Wat kost het?
Voor onze diensten rekenen we een courtage van 1,25% exclusief btw over de uiteindelijke verkoopopbrengst. We willen de woning uiteraard zo goed mogelijk presenteren en daarom maken we gebruik van een gespecialiseerd bedrijf om een mooie fotoreportage, plattegronden en NEN meting te laten maken. Dit kost € 695,- inclusief btw.

 

Bent u benieuwd of verkopen en terug huren iets voor u is?
We komen graag vrijblijvend met u in gesprek. Neem contact met ons op.

Ontmoet het team

Neem contact op