Omschrijving

3051 NL Rotterdam

€ 295.000,- k.k.
Leuk gelegen DRIELAAGS BOVENHUIS, met een tweetal (voorheen drie) slaapkamers, ruime zolderetage, serre annex balkon op de woonetage en een fraaie keukenopstelling.

De Orchideestraat is een rustig en sfeervol straatje in het Kleiwegkwartier met fraaie jaren ’30 gevels. Dankzij de éénrichting verkeerssituatie heb je hier alleen bestemmingsverkeer voor de deur, terwijl je aan het eind van de straat een speelplaats vindt.

Hillegersberg-Zuid ligt net buiten de ring in een water- en lommerrijk gebied. Het is een rustige, kindvriendelijk buurt. Op loopafstand liggen de Kleiweg en de Straatweg waar je leuke winkels en horecagelegenheden vindt zoals concept store “Mama Lotty”, “Sushi Maffia”, “De IJswinckel” en wijnbar “De Avonden”. Ook scholen (basis- en voortgezet onderwijs), sportfaciliteiten, (biologische) supermarkten, een zwembad en kinderboerderij liggen in de directe omgeving.

Ook aan ontspanning geen gebrek! Plaswijckpark, het Prinsemolenpark, Het Zwarte Plasje, de natuurgebieden rondom de Bergsche Plassen en de recreatiegebieden bij de Rotte en het Bergse bos zijn binnen handbereik. De woning is gunstig gelegen ten opzichte van de binnenstad (15 minuten fietsen), het openbaar vervoer (tram-en busverbinding of de metrohalte Melanchtonweg) en uitvalswegen (A20 en A13).

INDELING

Middels de ruime eigen entree op de begane grond, bereik je de woonetage op de eerste verdieping. Hier vinden we allereerst de hal met een toilet en de toegang tot keuken. De doorzon woonkamer beschikt over een erker aan de voorzijde en toegang tot de serre aan de achterzijde. De keuken is separaat en beschikt over een moderne opstelling met diverse apparatuur. Op de tweede verdieping vinden we twee slaapkamers, waarvan de grootste gemakkelijk weer omgezet kan worden naar een tweetal kamer. Verder vinden we op deze etage de badkamer met toegang tot het balkonnetje aan de achterzijde. Middels een steektrap is de zolderverdieping bereikbaar, welke dankzij de grote open ruimte multifunctioneel in te zetten is.

Begane grond:
-entree, hal (3.26 x 0.90), trap naar eerste etage

Eerste verdieping:
– overloop, toilet
– L-vormige woonkamer (8.17 x 4.72/2.82)
– keuken (2.17 x 1.81)
– terras achterzijde (2.13 x 1.86)

Tweede verdieping:
– slaapkamer voorzijde (2.92 x 1.60)
– doorgebroken slaapkamer (8.10 x 3.11)
– badkamer (2.25 x 1.85)
– balkon (1.85 x 0.95)

Derde verdieping:
– open ruimte (4.49 x 2.63) met dakraam

BIJZONDERHEDEN

– bouwjaar ca. 1931;
– totaal woonoppervlakte 96 m2 + 12 m2 zolderruimte;
– totaal woninginhoud ca. 313 m3;
– verwarming en warm water middels CV-combiketel (2018);
– ouderdoms-, funderings- en asbestclausule van toepassing;
– VvE is actief op basis van adhoc;
– aanvaarding in overleg.

Let op: Zoals bij veel van dit soort woningen uit deze bouwperiode is de zolderverdieping niet benoemd in de splitsingsakte en splitsingstekening en valt deze onder de omschrijving “verder toebehoren”. In de oppervlakte- en inhoudsberekening is de zolder wel meegenomen.

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

Kenmerken

Koopprijs
€ 295.000,- k.k.
Status
Verkocht

Bouwjaar
1931
Soort
Bovenwoning
Kenmerk
Dubbel bovenhuis
Open portiek
Nee
Woonlaag
2
Aantal woonlagen
3
Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2

Soorten verwarming
CV ketel
CV ketel bouwjaar
2018
CV ketel combiketel
Ja
Soorten warm water
CV ketel
Energieklasse
D
Energielabel einddatum
2 maart 2025

Woonoppervlakte
108 m2
Inhoud
313 m3
Buitenruimtes gebouwgebonden of vrijstaand
2 m2

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
2

Tuintypen
Geen tuin
Achterom
Nee

Soorten
Geen garage

Kaart

In de buurt

Rotterdam Orchideestraat 8A 0 m
Koopprijs
€ 300.000,- k.k.
3051 NL 25 m2
Rotterdam Orchideestraat 10 0 m
Koopprijs
€ 685.000,- k.k.
3051 NL 93 m2

Neem contact op

  • Hidden