Spring naar content

Blijdorp/Bergpolder

Veel groen, statige singels en rustige straten

 

Blijdorp is natuurlijk vooral bekend van de gelijknamige en tevens grootste dierentuin van Europa. Maar dit mooie, rustieke stadsdeel heeft meer in huis. Prachtige karakteristieke jaren 30-woningen, statige singels en rustige straten bijvoorbeeld. Met alle voorzieningen binnen handbereik, midden in het groen en sinds 2016 aangewezen als beschermd stadsgezicht. Een wandeling door de wijk is dan ook een happening op zich. Evenals een bezoek aan het bruisende Roel Langerakpark of het idyllische Vroesenpark met zijn gezellige Vroesenpaviljoen inclusief dito terras.

 

Onze favorieten

Blijdorp/Bergpolder is overigens allesbehalve saai. Scoor de lekkerste sapjes en shakes van Rotterdam bij juicebar Sajoer. Vind de leukste spullen voor in je nieuwe huis bij meubelwinkel annex lunchtentje Alles in Wonderland. Snuffel uren rond bij vintage- en cadeauwinkel Pleur. Of trek baantjes, maak bommetjes en ga eindeloos van de glijbaan in het prachtig gerenoveerde Van Maanenbad.

 

De lekkerste koffie drink je natuurlijk bij Caffé Boon en loop later op de dag vooral ook eens binnen bij bier- en specialiteitencafé Walenburg, gevestigd aan een van de mooie singels die de stad rijk is. Fijnproevers zetten ten slotte hun smaakpapillen op scherp bij Bistronomie Le Nord en restaurant & wijnbar L’Ouest. Beide getuigend van goede smaak.

Ontmoet het team

Neem contact op

  • Hidden