Spring naar content

Delfshaven

Rijk verleden, creatieve dynamiek

 

Het rijke verleden van Historisch Delfshaven en de creatieve dynamiek van Coolhaveneiland komen samen in de wijk Delfshaven. Talloze historische gebouwen en elementen uit honderden jaren geschiedenis zijn in Historisch Delfshaven bewaard gebleven en gerestaureerd. En de lijst met bezienswaardigheden is oneindig. Bovendien vind je er tal van galeries en eettentjes en is het heerlijk ronddwalen langs het water van de pittoreske voorhaven.

 

Coolhaveneiland daarentegen heeft zich ontpopt als creatieve hotspot. Dit met als vlaggenschip De Machinist, een oude zeevaartschool die in authentieke stijl is omgebouwd tot ontmoetingsplek. Hier zijn een café-restaurant, een filmhuis en een boekenwinkel gevestigd. Er is vaak livemuziek en maandelijks stand-upcomedy. En tot slot biedt het pand volop ruimte aan ondernemend en creatief Rotterdam.

 

Onze favorieten

Ben je te midden van de hectiek van de stad op zoek naar groen, rust en stilte? Loop dan eens binnen – of beter gezegd buiten – bij De Schat van Schoonderloo. Een bijzonder stadspark en een van de verborgen parels die Rotterdam rijk is. Ook het jaarlijks terugkerende Ketels aan de Kade is het bezoeken waard. Op dit foodfestival komt het stadsverleden tot leven en proef je de historie van Delfshaven op straat.

 

Voor een goed gesprek, een vrijdagmiddagborrel, een gemoedelijke sfeer, eerlijk eten en een echt Rotterdams biertje, ga je naar Stadsbrouwerij De Pelgrim. Het is het omfietsen meer dan waard.

Ontmoet het team

Neem contact op

  • Hidden