Spring naar content

Kleiwegkwartier/Hillegersberg

Hillegersberg-Zuid, ook wel het Kleiwegkwartier genoemd, is stiekem een van de leukste wijken van de stad. En hoewel er winkels, cafés en restaurants in overvloed zijn, is het rustig wonen. Aan sportclubs, basis- en middelbare scholen is er in ieder geval geen gebrek. Sterker nog: er is zelfs een internationale school. Bovendien valt er op loopafstand van alles te beleven. Wat dacht je van zeilen op de Bergsche Plassen, joggen langs de Rotte, een picknick in het Melanchtonpark of een balletje slaan op de golfbaan. En dat alles met Rotterdam centrum op 15 minuten fietsen.

Onze favorieten

Ontbijten en lunchen doe je bij Ver van Hier. En voor een heerlijke maaltijd ga je naar Eetcafé De Gouden Snor, restaurant Rijntje of Zotte, Thais restaurant Yam Thai of Rebelz aan de Rotte, waar de stad haar naam aan te danken heeft. Als wijnliefhebber mag een bezoek aan een van de drie geweldige wijnbarren die de wijk rijk is niet ontbreken: De Avonden, Abrazo of Mendoza, dat overigens een prachtig terras heeft aan de Bergse Voorplas.

 

Shop bij leuke boetiekjes zoals Kimm, Merkwaardig en Little Department Store. En vind rust en balans bij de lessen van Yogastudio Balanzs.

Ontmoet het team

Neem contact op

  • Hidden